Salam Semua Warga Malaysia , Indonesia, Singapore , Canada dan dimana jua anda berada.

Pada post kali ini saya mengemukakan 3 soalan untuk menolong menyelesaikan masalah jerawat anda dengan lebih berkesan. Saya amat-amat mengharapkan komen dari anda kerana ianya akan sangat membantu dalam penyelesaian masalah jerawat anda.

Read more: Menyelesaikan Masalah Jerawat

Masalah Jeragat di kalangan Warga Asia

Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa di kalangan penduduk Asia umumnya dan Malaysia , khasnya. Di Asia tenggara, ia berada dalam 10 tangga teratas didalam masalah kulit yang dihidapi. Kaum wanita lebih kerap terlibat dimana nisbahnya lebihkurang  12:1 ( Wanita: Lelaki). Nisbah ini berbeza-beza dari satu Negara ke Negara yang lain . Insiden yang paling tinggi dilihat pada mereka yang berumur 25- 50 tahun. Kawasan muka yang sering terlibat adalah bahagian pipi. Namun terdapat juga mereka yang mengalami nya pada hidung dan dahi.

Read more: Masalah Jeragat dan Rawatannya

Pada post saya yang lepas, saya ada menceritakan tentang Mineral Make up yang sesuai di gunakan oleh mereka yang mempunyai kulit muka yang bermasalah. Untuk pengetahuan anda semua, ramai pelanggan saya yang ingin mencuba Mineral Make up yang disarankan setelah mereka tahu dan faham akan kelebihan Mineral Make up tersebut. Produk yang terlaris adalah Setting Veil Powder ( Loose Powder ) yang ‘almost colorless’ dan foundation.

Read more: Cara Memakai Mineral Make up

Ramai yang bertanyakan soalan di atas bukan? Saya selalu mendapat feedback dari pelanggan saya yang mereka telah mencuba berbagai cara, bertandang ke salon-salon, malah telah berjumpa doktor tetapi masih belum berjaya merawat jerawat dan mengawal jerawat.

Berikut saya senaraikan beberapa kemungkinan anda gagal mengawal dan merawat jerawat anda.

Read more: Kenapa Rawatan Jerawat Saya Tidak Berjaya?
Page 1 of 4