PRODUK - PRODUK DR HASSEENAH

 

1) Cleansing Gel

Sesuai utk kulit yg matang, normal @ kering. Mengandungi bahan aktif Phlorogine yg diperolehi dari rumpai laut ( seaweed ) yg  dipercayai boleh mengurangkan sebum ( minyak ) pada kulit.

Cara Penggunaan – Tuangkan sedikit pencuci ( lebihkurang 0.5cm diameter ) pada tapak tangan. Gosokkan sehingga berbuih pada permukaan tangan. Sapukan dgn lembut pada muka . Mulakan di bahagian dahi, hidung dan dagu. Kemudian ke dua pipi. Gunakan pagi dan malam, 2 kali sehari. Jika kulit terasa kering, kurangkan penggunaan pada malam sahaja.

2) Acne Gel Cleanser

Sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat. Mengandungi bahan aktif Salicylic Acid 2% yg larut lemak dan berupaya utk membersihkan liang dgn lebih baik. Salicylic Acid pada kepekatan 2% boleh mengurangkan minyak pada kulit.

Cara Penggunaan - Tuangkan sedikit pencuci ( lebihkurang 0.5cm diameter ) pada tapak tangan. Gosokkan sehingga berbuih pada permukaan tangan. Sapukan dgn lembut pada muka . Mulakan di bahagian dahi, hidung dan dagu. Kemudian ke dua pipi. Gunakan pagi dan malam, 2 kali sehari. Jika kulit terasa kering, kurangkan penggunaan pada malam sahaja.

3) Toner Renewal Essence

Merupakan toner yg mengandungi Glycolic Acid dan Lactic Acid. Glycolic Acid merupakan sejenis AHA yg berupaya utk menghasilkan penglupasan ringan pada kulit ( micropeeling) . Lactic Acid juga adalah merupakan  sejejnis AHA yg berupaya utk mengurangkan kuman pada kulit.

Cara Penggunaan – Lembabkan kapas dgn toner dan sapukan pada bahagian yg bermasaalah atau berminyak dan di ikuti dgn kawasan yg lain. Mulakan dgn penggunaan 1 kali sehari utk satu bulan dan di ikuti dgn penggunaan 2 kali sehari jika kulit masih berminyak atau tidak kering.

4) Acne Serum

Mengandungi bahan aktif Salicylic Acid 2% dalam bentuk gel. Salicylic Acid adalah larut lemak dan berupaya utk mengurangkan terjadinya liang tersumbat yg boleh menyebabkan ‘Blackheads’ dan ‘Whiteheads’. Sesuai digunakan utk Jerawat Pasir dan juga utk mengawal terjadinya ‘Blackheads’ & ‘Whiteheads’.

Cara Penggunaan – Setelah menggunakan Pencuci, picitkan tombol Acne Serum 1-2 picit dan sapukan pada kulit wajah yg masih lembab. Biarkan 10-15 minit dan bersihkan. Gunakan Malam shj. Jika terlalu kering, gunakan selang satu malam @ 2 kali seminggu shj.

5) Aloe Vera Soothing Gel

Aloe Vera memang diketahui umum berkesan utk melembabkan kulit.  Ia juga berupaya utk melegakan radang kulit.

Cara Penggunaan – Sapukan Aloe Vera Soothing gel pada keseluruhan kulit wajah utk melembabkan. Boleh digunakan pagi dan malam . Juga bila2 masa  dirasakan perlu utk melegakan radang kulit @ kulit kering.

6) SunScreen SPF40+

Krim penghadang suria SPF40+ utk menolong mengurangkan kesan suria pada kulit yg boleh mengakibatkan penuaan kulit awal, jeragat dan juga kesan jerawat yg gelap.

Cara Penggunaan – Sapukan Sunscreen setiap pagi dan setiap kali selepas membersihkan muka di waktu siang. Boleh di gunakan berulang kali.